logo advocatenkantoor Kuijken
Neem vrijblijvend contact op:
Bel ons: 040 20 40 500
Mail ons: info@kuijkenadvocaten.nl
Banken bijna klaar met afleggen bankierseed

De begin dit jaar ingevoerde bankierseed is inmiddels door bijna alle bankmedewerkers afgelegd. Meer dan 95 procent van de 85.000 krachten in de sector hebben afgelopen maanden de vereiste beloftes gedaan, meldde de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maandag.

Met de eed beloven bankmedewerkers dat ze hun functie integer en zorgvuldig zullen uitoefenen en dat ze het belang van de klant centraal stellen. Voor 1 april 2016 moeten alle medewerkers de eed hebben afgelegd.

De bankierseed is in het leven geroepen om het vertrouwen in de financiële sector te herstellen. Wie de regels overtreedt, kan daarop worden aangesproken door de Stichting Tuchtrecht Banken, die speciaal is ingesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Bij overtreding van de gedragsregels kunnen medewerkers individueel worden bestraft via het tuchtrecht. Straffen kunnen variëren van een berisping tot een beroepsverbod voor drie jaar.

Vrijblijvend telefonisch advies

Voor informatie over deze nieuwsbrief en voor alle juridische vragen kunt u gratis en vrijblijvend bellen elke dag van 15.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 040-2044445 of uw vragen stellen via het contactformulier.