logo advocatenkantoor Kuijken
Neem vrijblijvend contact op:
Bel ons: 040 20 40 500
Mail ons: info@kuijkenadvocaten.nl
Eisen aan contract met arbodienstverlener

Minister Asscher van SZW wil de rol van de bedrijfsarts flink versterken en daarvoor gaat de Arbowet op de schop. Een belangrijk gevolg daarvan is dat er straks basiseisen gelden voor het contract dat een werkgever afsluit met een arbodienst.

Er zijn vijf specifieke eisen geformuleerd die de bedrijfsarts meer mogelijkheden geven:

-De bedrijfsarts krijgt de mogelijkheid om de werkplek te bezoeken.

-Werknemers mogen het oordeel van de bedrijfsarts altijd laten toetsen via een second opinion door een andere, onafhankelijke bedrijfsarts.

-De bedrijfsarts wordt waar nodig meer betrokken bij het arbobeleid van uw organisatie via overleg met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

-De bedrijfsarts wordt – zwart-op-wit – verantwoordelijk voor het opsporen, vaststellen en melden van beroepsziekten. Ook moet hij bijdragen aan de preventie ervan in uw organisatie.

-De bedrijfsarts moet een duidelijke klachtenprocedure hanteren.

- Bedrijfsarts werkt vanuit vangnet- of maatwerkregeling De bedrijfsarts die in deze eis genoemd wordt, kan een bedrijfsarts in dienst van een arbodienst zijn (vangnetregeling), maar ook een zelfstandig opererende bedrijfsarts (maatwerkregeling). De eisen moeten onderdeel worden van het basiscontract dat uw organisatie met de arbodienstverlener sluit.

Vrijblijvend telefonisch advies

Voor informatie over deze nieuwsbrief en voor alle juridische vragen kunt u gratis en vrijblijvend bellen elke dag van 15.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 040-2044445 of uw vragen stellen via het contactformulier.