logo advocatenkantoor Kuijken
Neem vrijblijvend contact op:
Bel ons: 040 20 40 500
Mail ons: info@kuijkenadvocaten.nl
Vanaf 2016 geen papieren jaarstukken meer

De jaarrekening moet u binnen acht dagen na vaststelling openbaar maken. Bij een maximaal uitstel betekent dit dat de uiterste datum voor het deponeren van de jaarrekening 2014 31 januari 2016 is. Voor het boekjaar 2014 mag dit nog op papier. Vanaf het boekjaar 2016 mag u de jaarrekening naar verwachting niet meer op papier inleveren bij de Kamer van Koophandel (KvK).

De jaarrekening die u moet opstellen moet voldoen aan de wettelijke eisen en regels. De voorwaarden voor het opstellen van financiële rapportages is afhankelijk van de grootte van uw onderneming. Ondernemingen zijn ingedeeld in drie bedrijfsklassen. Tot welke klasse uw onderneming behoort, kunt u vinden op de website van de KvK. Grote ondernemingen zijn verplicht een volledige jaarrekening (balans, verlies-en-winstrekening en een uitgebreide toelichting) te publiceren. Kleinere ondernemingen hoeven minder elementen in hun rapportage te verwerken: een verkorte balans en een beperkte toelichting daarbij zijn voldoende.

Vrijblijvend telefonisch advies

Voor informatie over deze nieuwsbrief en voor alle juridische vragen kunt u gratis en vrijblijvend bellen elke dag van 15.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 040-2044445 of uw vragen stellen via het contactformulier.