logo advocatenkantoor Kuijken
Neem vrijblijvend contact op:
Bel ons: 040 20 40 500
Mail ons: info@kuijkenadvocaten.nl
Hulp bij huis dat 'onder water staat'

Huiseigenaren die te maken hebben met een hypotheeksom die hoger is dan de actuele waarde van de woning, hebben te maken met een huis dat ‘onder water staat’. De branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK) en het ministerie van Sociale Zaken hebben recent een nieuwe website ontwikkeld die je kan helpen om deze situatie proberen te voorkomen en/of op te lossen.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aangegeven dat ruim een miljoen huiseigenaren te maken hebben met een huis dat ‘onder water staat'. Je krijgt dan te maken met een hoge restschuld als je bijvoorbeeld je huis gaat of moet verkopen. Veel huiseigenaren weten niet precies wat zij moeten doen als zij hiermee te maken krijgen. Dit was voor de NVVK en het ministerie van Sociale Zaken de aanleiding om de website huisonderwater.eu te ontwikkelen.

De website is ook bedoeld om financiële problemen te voorkomen

Op de nieuwe website kun je jouw situatie in kaart brengen en lezen welke oplossingen er eventueel zijn. Je brengt je hypotheeksituatie in kaart door drie vragen te beantwoorden. Deze vragen gaan over een eventuele betalingsachterstand bij het aflossen van de hypotheeksom, eventuele andere betalingsproblemen en de slotvraag of op dit moment je huis ‘onder water staat’. Als je het antwoord niet precies weet, kun je gebruikmaken van tips die je in de goede richting wijzen. De website is ook bedoeld voor huiseigenaren die verwachten dat zij in de financiële problemen komen. Er is namelijk ook een verwijzing opgenomen naar organisaties die ondersteuning kunnen bieden, zodat je wellicht kunt voorkomen dat je met financiële problemen te maken krijgt. 

Vrijblijvend telefonisch advies

Voor informatie over deze nieuwsbrief en voor alle juridische vragen kunt u gratis en vrijblijvend bellen elke dag van 15.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 040-2044445 of uw vragen stellen via het contactformulier.