logo advocatenkantoor Kuijken
Neem vrijblijvend contact op:
Bel ons: 040 20 40 500
Mail ons: info@kuijkenadvocaten.nl
Verwarring over 5 mei: een vrije dag of niet?

Elk jaar roept Bevrijdingsdag weer de nodige verwarring op. Want hebben uw werknemers op deze nationale feestdag nu wel of geen recht op een vrije dag. Of uw werknemers op 5 mei wél vrij zijn, is afhankelijk van de cao of arbeidsovereenkomst.


In 1990 voerde de overheid Bevrijdingsdag in als nationale feestdag. Hierbij werd niet in de wet opgenomen dat 5 mei als betaalde verlofdag zou gaan gelden. De overheid vond, dat werkgevers en werknemers hierover onderling een regeling moesten treffen in de cao of arbeidsovereenkomst. Valt u onder een cao, dan doet u er dus goed aan om deze er eerst op na te slaan. Zo bepalen sommige cao’s dat de werknemers eens in de vijf jaar vrij zijn op 5 mei. Als u niet onder een cao valt of deze geen aparte bepalingen bevat, dan kan uw organisatie zelf beslissen of werknemers vrij krijgen.


Sommige werknemers – zoals de ambtenaren van de rijksoverheid – hebben op 5 mei wel altijd een vrije dag. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei ziet graag dat dit voor iedereen wordt ingevoerd en heeft dit daarom in een advies kenbaar gemaakt aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Werkgeversorganisaties hebben al aangegeven dat zij tegen dit plan zijn.

Vrijblijvend telefonisch advies

Voor informatie over deze nieuwsbrief en voor alle juridische vragen kunt u gratis en vrijblijvend bellen elke dag van 15.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 040-2044445 of uw vragen stellen via het contactformulier.