logo advocatenkantoor Kuijken
Neem vrijblijvend contact op:
Bel ons: 040 20 40 500
Mail ons: info@kuijkenadvocaten.nl
Steeds minder advocaten heten Moszkowicz: overzicht advocatenfamilie Moszkowicz

Max Moszkowicz senior was een van de bekendste strafpleiters van Nederland. Zijn zoons Bram, David, Max en Robert zetten de 'dynastie' met veel succes voort. De afgelopen jaren kwamen diverse telgen uit de bekende advocatenfamilie echter ten val.

Hierna een overzicht:
Max Moszkowicz senior werd geboren in het Duitse Essen en is opgegroeid in Maastricht. Zijn ouders, broer en zus zijn in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's vermoord.

Max keerde als enige terug uit Auschwitz, heeft rechten gestudeerd en opende daarna in 1958 zijn advocatenkantoor. Hij verdedigde onder meer bekende criminelen als Klaas Bruinsma, Cor van Hout en Willem Holleeder.

Bram Moszkowicz (54) runde het Amsterdamse kantoor van het familiebedrijf. Net als zijn vader groeide hij uit tot een van de bekendste advocaten van Nederland, met name omdat hij beroemde en beruchte cliënten verdedigde. Bram stond criminelen als Willem Holleeder en Johan V. bij, maar ook politicus Geert Wilders en de Surinaamse legerleider Desi Bouterse.

De flamboyante advocaat nam het echter niet nauw met de regels, aldus Hof van Discipline. Hij beschaamde het vertrouwen van zijn cliënten en nam grote bedragen contant aan zonder dit te melden. Daarvoor is hij in 2013 uit zijn ambt gezet.

Robert Moszkowicz (61) was ooit de jongste advocaat van Nederland, maar werd onder meer door zijn heroïneverslaving in de jaren tachtig vooral bekend als zwart schaap van de familie. Wantoestanden op zijn kantoor en klachten van cliënten hebben er in 2006 toe geleid dat hij van het tableau is geschrapt.

Vorig jaar is bekend geworden dat justitie hem verdacht van oplichting. Ook heeft hij het autobiografische boek De Straatvechter gepubliceerd.

David Moszkowicz (1950), de oudste zoon van Max senior, is de derde van de advocatenbroers die uit zijn vak is gezet. In een zaak waarin hij nabestaanden heeft bijgestaan van iemand die door een misdrijf om het leven is gekomen, bleek hij ook een van de verdachten te vertegenwoordigen. Moszkowicz heeft nog de mogelijkheid hiertegen in beroep gaan.

Max Moszkowicz junior (1955) is de enige van de broers die nu nog als advocaat mag werken. Hij bestiert het kantoor in Maastricht samen met David, na een breuk met broer Bram. Tegenover NRC klaagde Max junior eind 2014 dat de naam Moszkowicz ''besmeurd is en een flinke douw heeft gekregen door het gedoe met Bram''.

Yehudi Moszkowicz, een zoon van Robert en ook advocaat, mocht van zijn ooms hun bekende achternaam niet gebruiken voor zijn kantoor. Vooralsnog hebben ze hun zin niet gekregen. ''Ik heet gewoon zo en ik draag mijn naam met trots. Ik zal er alles aan doen om de familienaam in ere te herstellen'', zei Yehudi.

Vrijblijvend telefonisch advies

Voor informatie over deze nieuwsbrief en voor alle juridische vragen kunt u gratis en vrijblijvend bellen elke dag van 15.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 040-2044445 of uw vragen stellen via het contactformulier.